Uudised / August 2018

Tallinna tramm tähistab 130. sünnipäeva

1.08.2018 Trüki

24. augustil tähistab Tallinna Linnatranspordi AS Kopli trammidepoo lahtiste uste päeva ja läbi linna kulgeva trammide paraadiga trammiliikluse 130. aastapäeva.

TLT AS trammiliiklusteenistuse direktori Andres Vääni sõnul on Tallinna 130 aastane tramm nooruslikum kui kunagi varem. „Nelja aastaga on Tallinna trammiliiklus teinud läbi põhjaliku uuenduskuuri. 2014. aastal alustasime 3. ja 4. liini rööbastee rekonstrueerimisega. Viisime betoonalusele trammitee Vabaduse väljak – Vineeri  ja Hagudi tänav – Tondi lõppjaam. Uuendasime Majaka tänava trammitee ja rekonstrueerisime Pärnu mnt depoo rööbasteed ning tagasipöörderingi. Peterburi teele rajasime 700 meetrit uut trammiteed koos tagasipöörderingi ja kontaktvõrguga. Tööde valmimise järel 2015. aastal alustasime ettevalmistusi Kopli suunalise trammitee rekonstrueerimiseks. Liikluse Kopli suunal avasime läinud aasta 1. septembril. Rekonstrueeritud trammitee pikkus on Viru väljakust kuni Kopli depooni 16 kilomeetrit. Ehitasime valmis trammitee pikenduse Lennujaamani mille järel sai Tallinnast ühenduse poolest kesklinnaga üks mugavamaid linnu terves Euroopas. Lähiaastail viime trammitee Kesklinna reisisadamani,“ kirjeldas Vään tramminduse arengut.

Avatud uste päev Kopli depoos algab neljapäeval, 24. augustil kell 10.00. Näha saab nii säilinud ajaloolisi, kui ka kõiki käesoleval ajal käigusolevaid tramme. Kell 12.00 algab Kopli depoost trammide paraad, mis liigub läbi linna lennujaama ning sealt Vana-Lõuna depoosse. Paraadil osalevatesse trammidesse on vaba pääs kõigil linlastel ja Tallinna külalistel.

Ajalooline ja samas moodne Tallinna tramm ootab Kopli depooga tutvuma ja paraadil osalema kõiki huvilisi!