Uudised / November 2014

Tallinna Linnatranspordi AS esitles uusi firma MAN linnaliinibusse

24.11.2014 Trüki

MAN_132v24. novembril esitles Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) Vabaduse väljakul uusi firma MAN linnaliinibusse, mis suundusid seejärel liinidele tööle.

Tänavu aasta algul välja kuulutatud 20 uue bussi hankel osutus kolme pakkuja hulgas edukaks firma MAN Truck & Bus AG pakkumus, mille tulemusel ostis TLT 5 liigendbussi ja 15 normaal-  ehk 12 meetri pikkust bussi. Need on Eestis esimesed Euro 6 heitmenormidele vastavad keskkonnasõbralikud linnaliinibussid.

Kohal viibisid teiste hulgas Tallinna linnapea Edgar Savisaar, TLT juhatuse esimees Enno Tamm, firma MAN Truck & Bus AG asepresident (Senior Vice President) Rudi Kuchta, MAN veoauto- ja bussitehase importöör Eestis, firma Keil M.A. OÜ esindaja Andres Mängel jt.

12 meetri pikkuses bussis MAN Lion`s City LE on 29 iste- ja 55 seisukohta, kokku 84 sõitjale. Liigendbussis MAN Lion´s City GL on 166 sõitjakohta, neist 122 seisu- ja 44 istekohta.  Kõikidele 20 bussile on paigaldatud Põhjamaade vajadusi arvestav salongiküte ja ventilatsioonisüsteem.

2013. aastal soetas TLT 20 uut MAN-i normaal-  ja 20 liigendbussi.

Tallinna Linnatranspordi AS
urmas.tooming@tallinnlt.ee