Liikluskorralduse muudatused seoses trammitee rekonstrueerimisega

Trüki

roheline_tapp4. trammiliini rekonstrueerimine
roheline_tapp4. trammiliini pressiteated

Viimati uuendatud 12.05.2014.
Alus: Tallinna Transpordiameti liikluskorralduse osakond (tel. 6404308), Tallinna Transpordiameti sõitjateveo osakond (tel.6404618), Raepress ja Tallinna Linnatranspordi AS.

Alates 12. maist kuni 31. augustini muutub liikluskorraldus Tondi tänava piirkonnas. 09.05.2014
Seoses trammitee rekonstrueerimisega Tondi tänaval Pärnu maantee ja Tondi raudteeülesõidu vahelisel lõigul suletakse liiklus Tondi tänava linnast väljuval suunal alates esmaspäevast, 12. maist kuni 31. augustini. Bussiliin nr 28 suunatakse ümbersõidule Loe lähemalt

Esmaspäeval, 7. aprillil 2014 suleti liiklus 3. ja 4. trammiliinil ning Pärnu maanteel lõigus Vabaduse väljak-Tondi alustati moodsa veeremi vajadusi arvestava uue trammitee  ehitustöödega.

Töid alustati Vabaduse väljaku ja Pärnu maantee viadukti vahelisel lõigul, kus laupäeval, 5. aprillil algas liikluskorraldusvahendite paigaldamine. Esmaspäevast, 7. aprillist suleti liiklus 3. ja 4. trammiliinil. Sõitjate teenindamiseks on Hobujaama ja Kalevi peatuse vahel käima pandud ajutine bussiliin nr 52 ja tihendatud trammiliini nr 2 graafikut.

NB! Trammiliinid nr 3 ja 4 alates esmaspäeva, 7. aprilli hommikust ei sõida.

Kalevi bussipeatusest Hobujaama peatuseni teenindab sõitjaid bussiliin nr 52 (sõidab ainult tööpäeviti).

Peatused liinil nr 52 on:

suunal "Kalev" – Hobujaama: Kalev, Tallinn-Väike, Vineeri, „Kosmos“, Vabaduse väljak, Estonia ja A. Laikmaa
suunal Hobujaama – "Kalev: Hobujaama, Viru, Vabaduse väljak, "Kosmos", Vineeri, Tallinn-Väike, "Kalev"

Buss nr 52 alustab Hobujaamast tööpäeva hommikuti kell  6.29 ja viimane buss väljub Hobujaama peatusest kell 21.16. Kalevi peatusest vastavalt hommikul esimene buss kell 6.30 ja õhtul viimane 21.28.

Vt sõidugraafikud:

• bussiliini nr 52 "Hobujaama – Kalev" sõiduplaan (alates 07.04. tööpäeviti)
• trammiliini nr 2 "Kopli – Ülemiste" sõiduplaan (alates 07.04.)
• trammiliini nr 1 "Kopli – Kadriorg" sõiduplaan (alates 07.04.)

NB! Tallinna Transpordiamet tuletab meelde, et seoses trammiliikluse sulgemisega Pärnu maanteel kadus reisijatel alates esmaspäevast, 7. aprillist võimalus Tondi raudteejaamas rongilt trammile ümber istuda.

Linnakodanikel, kes siiani on Tondil rongilt trammile ümberistumise võimalust kasutanud, soovitatakse arvestada sellega, et teekond jalgsi Tondi  jaamast Kalevi bussipeatuseni võtab senisest tunduvalt rohkem aega. Ka buss nr 52, mis sõidab Pärnu maantee trammitee rekonstrueerimise piirkonnas, võib liikuda oluliselt aeglasemalt, mistõttu tuleks reisijatel arvestada tavapärasest suurema ajakuluga. Transpordiamet soovitab oma liikumismarsruudid varakult läbi mõelda. Üks võimalus on Tondil ümberistumise asemel sõita rongiga Balti jaamani. Sealt saab edasi liikuda trammiga nr 1 Kopli -Kadriorg või trammiga 2 Kopli Ülemiste, millede sõidugraafikuid tihendatakse.

Alates esmaspäevast, 7. aprillist sõidavad bussiliinid nr 5, 14, 18, 20, 20A ja 36 kesklinna sõidusuunal üle Tõnismäe.

See tähendab, et kesklinna poole sõitvad bussid nr 5, 14, 18, 20, 20A ja 36 pööravad Kosmose eest Tõnismäe tänavale ja suunatakse ümbersõidule Tõnismäe tänava, Kaarli puiestee ja Vabaduse väljaku kaudu. Bussipeatus "Kosmos" tehakse Pärnu maanteel enne Tõnismäe tänava ristmikku.

vt skeemi

Autobussiliinide nr 14, 18, 20 ja 20A "Vabaduse väljak" peatus tehakse trolliliinide nr 1, 3 ja 6 Kaubamaja suunalises "Vabaduse väljak" peatuses Estonia puiesteel.

Linnast väljuval sõidusuunal sõidavad bussid tavalist teed pidi.

Alates 7. aprillist suleti Pärnu maantee lõik Vabaduse väljakust Liivalaia tänavani autodele täielikult, läbi pääsevad ainult liinibussid ja kohalikud sõidukid.

Bussid on suunatud kesklinna suunal ümbersõidule Tõnismäe tänava ja Kaarli puiestee kaudu. Pärnu maantee viaduktist kuni Liivalaia ristmikuni on jäetud liiklusele avatuks mõlemas suunas üks sõidurada. Muutunud on ka Roosikrantsi tänava liikluskorraldus.

Trammitee rekonstrueerimise ajal on autode liiklemine Tõnismäe, Vabaduse väljaku, Pärnu maantee, Estonia pst piirkonnas ja teistel piirkonna väiksematel tänavatel väga komplitseeritud ja autojuhtidel palutakse juba praegu mõelda võimalikele ümbersõidu marsruutidele. Ümbersõiduks soovitab Tallinna Transpordiamet kasutada Järvevana teed ning Ahtri tänavat ja Skoone bastioni ringliiklust. Liikluskorralduse muudatustest teavitavad infotahvlid on juba paigaldatud.

vt skeemi

Trammitee rekonstrueerimistööde käigus uuendatakse lisaks uue trammitee rajamisele ka teealused kommunikatsioonid, trassile jäävad sõidu- ja kõnniteed ning haljastus. Trammitee rajatakse kogu ulatuses betoonalusele, vahetatakse välja kontaktliinid, ehitatakse ümber Pärnu maantee depoo ja uuendatakse veoalajaamad.

Trammitee Pärnu maantee lõigu rekonstrueerimistööd lõpetatakse esialgsete kavade kohaselt 31. augustiks.

Vaata ka
täpsema projekti kirjeldus:
Teine ehitusetapp  7. aprill 2014 – september 2015

– Eesti Päevaleht 01.04.2014 "Laupäevast hakatakse Pärnu maanteel liiklust piirama" (liiklusmuudatused koos liiklusskeemiga)

– Õhtuleht 03.04.2014 "Esmaspäevast sulgeb ehitus trammiliinid ja lööb pealinna liikluse segi" (liiklusskeem)